Navigation


RSS: articles   Кратка история на фирмата

Полифлекс” ООД – гр. Пловдив произвежда фотополимерни печатни форми (клишета) за флексопечат на гъвкави опаковки, етикети, опаковки от вълнообразен картон и др. Фирмата предлага и свързаните с това производство усуги на своите клиенти – изработка на дизайни, предпечатна обработка и консултинг, и технологична помощ в печатния процес.

Компанията е основана през 2000 година. От самото създаване тя възприема силно ориентиран към иновациите курс на развитие.  Тя е една от първите български компания инвестирала във въвеждане и използване на цифрови технологии при производството на печатни форми за флексо печат – “ Computer to Plate CtP”. Изпреварвайки нуждите на пазара през 2003г. “Полифлекс” ООД усвои тези технологии със закупуването на CDIComputer Digital Imager от концерна DuPont – която в областта на цифровите лазерни технологии, работи съвместно с ESKO GRAPHICS, Белгия – световен лидер в областта на предпечатен софтуер и управление на цвета в предпечатния процес.

През м.март 2006г. Фирмата закупува и инсталира една от първите в България машина, работеща с технология Cyrel*FastThermal Developer на DuPont за сухо термично измиване на фото полимерни форми – най-новото развитие в областта на флексо печатните технологии. Тези инвестиции позволяват на компанията да посрещне и най-високите изисквания на пазара по отношение на качеството – съпоставими с тези в ЕС. “Полифлекс” ООД се налага като една от най-модерно оборудваните производители на клишета в страната.